Nieuws

Warm en goedkoop de winter door

Het is herfst in Nederland en het wordt dagelijks kouder. Voor we het weten zitten we vol in de winter. Natuurlijk missen we de warme zomerdagen en het duurt niet lang voordat het kouder wordt in onze huizen en het idee van naar buiten de kou in gaan ons afstoot. De winter is de periode waar mensen de verwarming hoger zetten en meer elektriciteit gebruiken aangezien het korter licht is. Dit betekent natuurlijk ook een hogere energierekening wat niet ideaal is. Om deze kosten te helpen minimaliseren bespreken we in dit artikel de beste tactieken om warm te blijven in de winter zonder dat de kosten te hoog worden.

Haardvuur

Alhoewel steeds meer huishoudens geen open haard meer hebben is het voor diegenen die het wel hebben nog altijd hartstikke mooi. Ik weet nog goed dat mijn vader in de winter naar buiten ging om hout te hakken. Zaterdag was altijd voetbal dag en ik weet nog goed dat we in het weekend warm op de bank zaten met een knapperend haardvuur terwijl we voetbal keken. Het fijne van een open haard is ook het knapperende geluid dat een open haard maakt. Het is wel zo dat vaak een open haard stoken niet ideaal is voor het klimaat. Doe het daarom vooral in het weekend of bij speciale gelegenheden. Het is ook belangrijk dat je de warmte die je in je huis hebt goed binnen houdt. Daarom kan investeren in isolatiemateriaal een goed idee zijn.

Dimlichten

Aangezien het sneller donker is in de winter hebben mensen vaker en langer de lichten aan. Dit kost natuurlijk veel elektriciteit. Een goede manier om minder kosten te maken is door een dimmer te installeren. Een dimmer is niet alleen een goede manier om minder kosten te maken maar het zorgt ook nog eens voor warmer en romantischer licht. Ideaal dus om op de bank te zitten met een geliefde onder een knus dekentje.

Warmer kleden

Het is natuurlijk ontzettend logisch om in de winter warmer te kleden buiten maar je kunt natuurlijk hetzelfde binnen doen. In plaats van de thermostaat hoger te zetten is het een beter idee om een warme trui aan te doen. Een andere effectieve manier om op te warmen is door heet eten te eten. Daarom kun je prima een goede soep eten die je van binnenuit opwarmt. Of warme chocomel is natuurlijk ook altijd een fantastische optie. Veel mensen vinden de winter minder leuk dan de zomer maar het is de ideale tijdsperiode om lekker binnen te zitten met je geliefde of je familie en van gezelschap te genieten.

Geef een reactie