Nieuws

Een beter leven dankzij shortlease

Ik was in een vorig leven succesvol. Vorig leven in de zin van: een aantal jaar geleden, vóór mijn burn-out. Ik had een dikke baan met dito auto. Ik dacht dat ik de hele wereld aankon. Toch bleek dat niet zo te zijn. Ik kwam namelijk na een stressvolle periode in een burnout terecht. Raakte mijn baan én die dikke auto kwijt en raakte zelfs nog lager aan wal – in de schuldsanering. Ik had namelijk behoorlijk wat schulden gemaakt, en zonder een dikke baan, kon ik die helemaal niet aflossen. Rock Bottom wordt dit ook wel genoemd. En zo begon mijn lange weg naar herstel. Niet alleen herstel van mijn burnout, maar ook financieel herstel.

Autoloos leven

Hetgeen waar ik het meeste aan moest wennen, was autoloos door het leven gaan. Het openbaar vervoer was ik al 25 jaar niet in geweest en ik was dus totaal niet wegwijs in de wereld van inchecken, uitchecken en ov-chipkaarten. De eerste keren dat ik met het ov moest reizen, ben ik dus ook een hoop geld kwijtgeraakt door vergeten uit te checken. Een klassiek voorbeeld van een ov-leek. Dat geld kon ik natuurlijk niet missen en dat koste me ook mijn weekgeld. Gelukkig leerde ik al snel hoe het ov in elkaar zat en voelde ik mij heer en meester na een aantal keren op mijn bek gegaan te zijn. 

Maar hoe bekwaam ik ook was in het reizen met het ov, elke dag droomde ik van reizen in mijn eigen auto. Wat is er nou beter dan in je eigen bubbel naar de plaats van bestemming toerijden? Jouw muziek op, niemand die je stoort en tijdens het filerijden lekker meezingen met allerlei klassiekers. Ja, een auto was en is voor mij de heilige graal.

Auto leasen

Dus zodra ik schuldenvrij was, zocht ik naar manieren om een auto in mijn bezit te krijgen. Huren, kopen, leasen. Ik heb alle opties onderzocht en kwam op auto shortlease uit. De perfecte match voor iemand in mijn situatie. De meeste leasecontracten zijn namelijk voor minimaal 48 maanden, een commitment die ik zelf nog niet aan wilde gaan, aangezien ik onvoldoende zicht had op mijn toekomst. Ik was net begonnen als ZZP'er in de vorm van business consulting. Ik wilde dus een mooie auto waarin ik serieus genomen zou worden door mijn klanten, maar eentje die mij niet teveel zou kosten. Shortlease was dus de beste oplossing.

Een shortlease is altijd op basis van full operational lease, dat betekent dat ik alleen nog maar het maandelijkse bedrag en de brandstofkosten hoef te betalen. Daarin is het volgende inbegrepen:

  • Volledige vergoeding bij onderhoud en schade en gratis vervangend vervoer als het langer dan 24 uur duurt. Ook gratis breng- en haalservice.
  • Afschrijving auto, rente en houderschapsbelasting
  • Verzekerd met WA + casco (allrisk) en gedekt in de EU
  • Pechhulp in binnen- en buitenland
  • Inzittendenverzekering

Een nieuw leven

Ik moet je zeggen, sinds ik weer een auto in mijn bezig heb (ookal is het lease), voel ik mij weer een koning. De klanten beginnen langzamaan binnen te druppelen en mijn zelfvertrouwen is weer op een acceptabel niveau. Ook kan ik me weer heerlijk verplaatsen op de manier die het beste bij mij past, namelijk in de auto. Alhoewel ik moet toegeven dat mijn burnout periode een vruchtbare periode is geweest. Zelfs het reizen met het ov heeft mij waardevolle levenslessen opgeleverd. Ik ben veel meer in het nu gaan leven en ik waardeer mijn auto des te meer.

 

Geef een reactie