Lifestyle

Reis naar India

Zomer 2019

Afgelopen zomer ben ik samen met mijn familie naar India geweest. Wij hebben een reis gemaakt door Zuid-India en zo geëindigd in Sri Lanka. Het begon allemaal in Nederland. Mijn moeder en ik waren aan het overleggen waar wij deze zomer naartoe zouden gaan met het gezin.

Vader en zus vonden eigenlijk alles prima en zo lag de keuze bij mij en mijn moeder. Waarom niet een rondreis maken door India? Vroeg ik. Mijn moeder had haar twijfels omdat in India vaak toeristen worden beroofd of erg ziek worden.

Later besloten wij toch om met z’n allen naar India te gaan om zo een impressie te krijgen van de cultuur. Het schijnt prachtig te zijn.

Benodigdheden

Wij gingen niet geheel zonder onderzoek op reis. Wij hebben een checklist gemaakt om zo onbezorgd op reis te gaan. Ook moesten wij bepaalde inentingen halen om niet ziek te worden. Gelukkig neemt mijn moeder altijd een Care Plus pakket mee op reis. Ik hoef mij nooit zorgen te maken. Ik neem ook altijd handlotion mee, om zo hygiënisch mogelijk te blijven.

Here we go!

Toen wij eenmaal aankwamen op het vliegveld viel er een soort druk van mijn schouders. Ik heb het nooit zo met vliegen. Ik was blij dat ik weer met beide benen op de grond stond.

Toen wij naar buiten liepen leek het alsof wij tegen een muur van warmte aanliepen. Dit vonden wij heerlijk. Ik had gelijk door dat India overbevolkt is. Overal waar ik keek zag ik mensen lopen.

Hotel

Van het vliegveld werden wij naar ons hotel gereden in Madras, de oostkust van India. Tijdens de rit kwamen er heel veel impressies op mij af en moest ik vooral wennen aan de verschillen tussen arm en rijk. Ik schrok ervan hoe sommige mensen erbij liepen en er verwaarloosd uitzagen, terwijl er aan de andere kant van de stad heel veel zakenmensen liepen en in dure auto’s reden.

Op basis van goede recensies hebben wij ons hotel uitgekozen. Het zag er goed uit en het was dichtbij het strand. Ideaal om even bij te komen van zo’n ontzettend lange reis. De kamer had een prachtig uitzicht over de Golf van Bengalen en het was strakblauw buiten. Alle hotels waar wij uiteindelijk hebben overnacht, waren tiptop in orde.

Ervaringen

Wij hebben bijzondere dingen gezien tijdens onze reis door India. Gelukkig heeft niemand last gehad van een Bali Belly. De reis was voor ons uitgestippeld en wij hoefden verder nergens naar om te kijken. De 2-weekse reis heeft ons veel ervaringen opgedaan. Wij hebben een kijkje kunnen nemen in de cultuur van India en dat was erg bijzonder.

Laat een antwoord achter