Lifestyle

Koken in een studentenwoning

In een studentwoning wonen, is hartstikke leuk. Maar als je daar net aan begint, is het logisch dat je even moet wennen. De dingen werken immers anders hier dan dat ze thuis deden. De koelkast is niet altijd gevuld en andere mensen ruimen niet jouw rommel op. Sterker nog, de kans is groot dat jij dat wel voor hen doet. Maar dat leg ik zo uit. Ik schrijf deze blog namelijk omdat ik bij mezelf en anderen de gewoonte herken om constant maar eten te bestellen en af te halen, om maar niet te hoeven koken. En waarom? Ik vind koken heel erg leuk. Daarom schrijf ik deze blog, want hoe kook je nu prettig in een studentenwoning? Lees je mee?

Schoonmaken en boodschappen doen

Zoals ik al zei, is de kans groot dat je de rommel van anderen op moet ruimen wanneer je in een studentenhuis wilt koken. Tenzij je natuurlijk in een rommelige keuken met voedselresten wilt koken of als je in de zeldzame situatie zit van een opgeruimd studentenhuis bewonen. Maar goed, over het algemeen moet je dus even het één en ander opruimen. Daarnaast is het handig als je spullen om huis hebt om mee te koken. Dat betekent dat je van tevoren boodschappen moet doen. Wanneer je op een studentenbudget leeft, is het handig om van tevoren te inventariseren wat je nog hebt en nodig hebt en dan een lijstje te maken voor de boodschappen.

Laat de pret beginnen

Het kookt makkelijker met een gevulde koelkast in een schone keuken. Je hebt de ruimte en alle middelen tot je beschikking. Zet een muziekje aan of speel een podcast af en begin als een echte chef-kok een heerlijke maaltijd te bereiden. Wij hebben thuis gu10 ledspots, dus alles is dan goed verlicht en makkelijk te overzien. Vind je het moeilijk om voor één persoon te koken en alleen te eten, nodig dan vrienden en of huisgenoten uit en doe het samen. Dat is extra gezellig en vele handen maken licht werk.

Netjes achterlaten

Daarna is het makkelijk om te denken van: Nou ik heb net opgeruimd, nu mag iemand anders het doen. Maar dit is nogal destructief voor jezelf, de relatie met je huisgenoten en de hygiëne van je huis. En aangezien je al opgeruimd had, hoef je enkel het beetje nieuwe rommel op te ruimen. Dat is zo gebeurd en eigenlijk geen moeite. Niet op laten hopen dus, en meteen doen. Dan zul je zien dat de maaltijd nog beter gaat smaken.

Laat een antwoord achter