Educatie,  Lifestyle

Hoe ziet mijn toekomst eruit?

Middelbare school

Op de middelbare school wist ik nog niet zo goed wat ik wilde worden. Ik heb vijf jaar over mijn mavo gedaan en ik had het niet zo naar mijn zin op school.
Ik had wel één of twee vriendinnen maar meer had ik ook niet nodig. Iedereen in mijn omgeving had een doel voor ogen.

Het mbo

Op het mbo werd het allemaal wel iets duidelijker voor mij. Ik studeerde Commercieel Business Management aan de Hogeschool Tio. Dit is een particuliere opleiding. Ik zou mijn mbo+ in twee jaar halen. Het eerste jaar was enorm wennen. Ik haalde mijn tentamens niet en liep achter. Is dit het nou? Dacht ik bij mezelf. Kan ik zelfs geen mbo?

Al deze vragen spookte door mijn hoofd.

Met verbazing haalde ik in de tweede tentamen week ineens alle tentamens. Ik was compleet in de war. Kan ik het dan toch? Ik kreeg weer wat zelfvertrouwen. Het jaar zat er bijna op. Nog twee toetsen te gaan. En ja hoor. Ik haalde ze weer. Ik kreeg meer zelfvertrouwen. Ik mocht vervroegd op stage. Hier was ik heel blij mee. Zo had ik langer zomervakantie. Tijdens mijn stage verrichte ik taken die ik eigenlijk niet zo leuk vond. Ik wist het zeker. Dit ga ik later niet doen. 40 uur achter een bureau zitten op een kantoor.

Het tweede jaar begon soepel. Ik wist wat mij te wachten stond. Het jaar verliep zonder problemen en dit zou ik halen. Mijn tweede stage was bij een online marketing bureau. Dit vond ik meer interessant. Het was veel meer in de praktijk brengen. Mijn taak was onder andere webshops creëren en daarbij het verzorgen van e-commerce marketing.

Ik kreeg al veel meer het idee wat ik wilde doen later. Eerst maar de stage halen en dan door naar het hbo.

Het hbo

Wie had dat gedacht. Van vijf jaar mavo naar het hbo. De opleiding Ondernemerschap & Retailmanagement geeft mij de mogelijkheid om te leren wat er komt kijken bij een eigen onderneming en geeft de vrijheid in elke branche je de onderneming wilt beginnen. Mijn gevoel neigt naar een marketing bureau. Als freelancer. Daarbij hoort ook sales en gelukkig krijg ik tijdens mijn opleiding voldoende uitleg om in de praktijk toe te passen.

Tijdens het hbo heb ik geleerd om niet op te geven als het even niet zo lekker gaat. Juist dan moet je doorpakken. Hetgeen wat mij sterker heeft gemaakt, zijn de tegenslagen. Geef dus niet zomaar op!

Laat een antwoord achter