Het zakenleven vol verrassingen

Het studentenleven zit er voor mij alweer een tijd op. Zo heb ik vele mooie dingen mogen meemaken, zijn de studentenfeesten achter de rug en heb ik mijn diploma in ontvangst genomen. In het dagelijks leven ben ik nu een fulltime ondernemer. Zo loop ik in het zakenleven tegen veel verrassingen aan. Als startende ondernemer heb ik daarom ook erg veel beginnersfouten gemaakt. Zo dien je te voorkomen dat je ergens in investeert waar je vervolgens geen progressie uit gaat halen. Om succesvol te zijn is het natuurlijk belangrijk om te investeren, maar weet wel wat je er voor terugkrijgt!

Mijn investeringen om succesvol te worden

Wanneer je start met een eigen onderneming, is je doel natuurlijk om zo succesvol mogelijk te zijn. Dit zou je kunnen realiseren door veel tijd te investeren in je eigen website, je onderneming en meer. Dit is een optie die je kunt inzetten, maar moet je wel beseffen dat tijd ook geld is. Door bijvoorbeeld te investeren in een websitebouwer of online marketingbureau, weet je dat de website in ieder geval goed geoptimaliseerd is. Een online marketing bureau kan je vervolgens helpen om de site beter vindbaar te laten maken. Jij kunt je vervolgens richten op je klanten, waardoor je uiteindelijk een positieve ‘Return on Investment (ROI)’ realiseert!

Houd de markt goed in de gaten!

Een eigen onderneming is leuk, maar dit brengt juist ook vele risico’s met zich mee. Zo komt het veel voor dat ondernemers geloven in hun eigen product, maar vevrolgens niet de markt in de gaten houden. De eigen producten gaan niet mee met de nieuwste innovaties, waardoor je product uiteindelijk niets meer waard is

De strategie van Nokia

Laten we even kijken naar de strategie van Nokia. De Nokia 3310 was een enorme trend over de gehele wereld. Je kon de telefoon overal laten vallen en hij ging niet stuk. Bovendien beschikte de mobiele telefoon over een geweldige batterijduur, die soms wel weken mee kon gaan. Nokia was hierin heilig overtuigd over het product. Op een gegeven moment was er een enorme ontwikkeling in de markt, waar de BlackBerry en smartphones hun plek wisten te vinden in de markt. Nokia is niet meegegaan in deze ontwikkelingen, waardoor het merk Nokia niet meer van de orde was. 

De tip die ik jullie nu alvast mee geef is om dus de markt goed in de gaten te houden. Wat is de behoefte van de doelgroep en hoe doen de concurrenten het? Vervolgens kun je jouw strategie hier op richten, om vervolgens altijd up-to-date te zijn!

Obstakels binnen het zakenleven

Een eigen onderneming in natuurlijk niet te starten zonder enige tegenslag. Zo maak je in de start van je onderneming vele beginnersfouten. Zo kan het zijn dat de inkopen te duur of irrelevant zijn. Ook komt het vaak voor dat een bedrijf nog geen goed gestructureerde website heeft. Als bedrijf wordt je dan niet gevonden in de zoekmachine, terwijl je dit natuurlijk wel wilt! 

Op het blog zal ik daarom regelmatig tips geven over het zakenleven. Wat zijn bijvoorbeeld de meest voorkomende beginnersfouten, hoe verstuur je efficiënt je pakketten en meer. Deze problemen zullen we onder de aandacht brengen, zodat jij deze fout in ieder geval niet gaat maken!