Het studentenleven, altijd maar een feestje!

Als student heb ik erg veel meegemaakt. Dit zowel in mijn vrije tijd, als aan mijn studie op school. Zelf ben ik gestart met de opleiding Commerciële economie op het HBO. Hier heb ik vervolgens gekozen tot de studierichting ‘Ondernemen’. Tijdens deze opleiding heb ik veel geleerd over het ondernemerschap, marketing en sales. Tevens zijn er vele tegenslagen op mijn pad gekomen, waar ik jullie graag voor wil behoeden. 

Voordelen van je studietijd

Er zitten vele voordelen aan je studie tijd. Kan je jezelf nog de tijd herinneren, of misschien dat je er nu in zit, de tijd op de middelbare school. Je zit met verschillende mensen in de klas die allemaal hun eigen doelen hebben. de een wilt bijvoorbeeld kapster worden, terwijl een ander zijn toekomst ziet in ondernemen.

Op mijn studie heeft iedereen hetzelfde doel. Hierdoor ga je gezamenlijk projecten aan, leer je dezelfde dingen en heb je als het goed is dezelfde interesses. Je zit over het algemeen vier jaar lang met dezelfde mensen in de klas. Dit is in eerste instantie goed voor je vriendenkring om gezellig te stappen, maar is ook zeer relevant voor je netwerk. Doordat je later allemaal in dezelfde branche werkt, heb je alvast je eerste connecties gemaakt!

studentenleven

De tegenslagen tijdens mijn studie

Tijdens mijn studietijd hebben er zich ook vele tegenslagen voorgedaan. Zo heb ik vele fouten gemaakt met het leren van toetsstof, was plannen een struikelpunt en zo zijn er nog wel meerdere factoren die hierin een rol hebben gespeeld. Een voordeel voor jullie, is dat ik goed geleerd heb van deze fouten en dus wil dat jullie deze problemen voorkomen. Hieronder heb ik een aantal tips!

 

  • Maak samenvattingen van de toetsstof. Op Het HBO krijg je per tentamen erg veel toetsstof mee. Zo zijn er 7 collegeweken, waarna er een tentamenweek volgt. Maak na iedere les een uitgebreide samenvatting van de toetsstof die behandeld is in de les. Aan het einde van het blok hoef je alleen nog maar de samenvatting doorlezen en heb je gegarandeerd een goed cijfer!
  • Plannen. Bij het plannen is het van belang om te plannen van een deadline naar nu, dus niet andersom. Hierdoor zorg je dat je alles op het juiste moment af hebt, zodat je niet in tijdnood komt. 
  • Blijf iets langer op school. Wanneer je dit doet, kun je jezelf nog even concentreren op je verslag of huiswerk. Wanneer je thuis komt heb je waarschijnlijk weinig zijn om aan de bak te gaan. Blijf dus even iets langer op school, zodat je thuis heerlijk kunt relaxen!