Nieuws

Efficiënter aan het werk

Bij mijn werk moet ik elke maand bepaalde targets halen. Helaas zorgt dit soms voor erg stressvolle dagen voor het einde van de maand. Ik probeer nog even af te maken wat ik eigenlijk al af moest hebben, en in deze korte tijd gaat het me niet lukken denk ik elke keer weer. Toch lukt het me uiteindelijk altijd wel weer om het af te hebben, maar ik zou dit liever zonder die stressvolle dagen doen. Een maand zou toch genoeg moeten zijn voor deze taken dacht ik bij mezelf. Daarom ben ik op onderzoek uitgegaan om efficiënter te werken, en ik deel hier twee tips met je.

Plan pauzes in

Af en toe vergeet ik door de stress de tijds nog weleens. Gelukkig komen er af en toe collega’s nog weleens een kopje koffie langs brengen, maar verder heb ik alleen aandacht voor mijn werk. Soms als ik op kijk is het hele kantoor opeens leeg en is iedereen allang weer lunchen. Omdat op dat moment de eerste mensen alweer binnen druppelen van hun pauze, sla ik het vaak maar gewoon over en blijf ik dan aan het werk.  Ik was dit gewend uit mijn studententijd en bleef dit dus ook maar doen. Tot ik er een gesprek met een collega over had. Deze wees mij erop dat juist regelmatige pauzes ervoor zorgen dat je veel efficiënter bezig bent. Zo heb je en even tijd voor jezelf tussendoor en heb je je werk ook nog binnen kortere tijd af, ideaal dus. Daarom besloot ik om eens vaste pauze momenten in te plannen. En zelfs als ik net goed bezig was, of iets af wilde maken moest ik op die momenten pauze nemen van mezelf. Ik haalde mijn targets alsnog en had veel minder stress, een echte aanrader dus

 

Opgeruimd staat netjes

Af en toe ben ik een echte chaoot en ik word dan ook nogal snel afgeleid. Nog even dit lezen of dat bekijken, en wat is dit briefje ook alweer dat hier ligt? Al deze afleiding haalt me heel erg uit mijn concentratie. Ik merkte dat ook veel andere mensen hier last van hebben, en velen het liefst een schone opgeruimde werkplek willen hebben. Daarom hebben we op kantoor een restafvalcontainer gehuurd en hier alle overbodige troep ingegooid. Ook hebben we het drukke behang met printjes van de muur gehaald en in de kerstvakantie de muren in een rustige blauwe kleur laten schilderen. Door deze eenvoudige kleur is er minder afleiding en dus meer aandacht voor je werk. Veel efficiënter!

Geef een reactie