Lifestyle

Een stedentrip naar Italië

Het is op het moment nog steeds niet mogelijk, helaas, maar hier is iets om naar uit te kijken: over een paar maanden kan het zomaar zo zijn dat iedereen geniet van het warme weer in het zonnige buitenland. Wanneer mensen er massaal weer op uit mogen gaan, waarom geen stedentrip naar Italië?

Waarom een stedentrip?

Het zal zeker zo zijn dat het gros van de mensen lange vakanties zullen boeken, zeker direct nadat de pandemie over is. Maar wat dacht je van een stedentrip? Een stedentrip duurt vaak maar ongeveer drie dagen. In die tijd worden steden volledig doorgekamd. In een korte tijd wordt er dus vrij veel gezien. Om zo veel mogelijk dingen onder ogen te krijgen, is er niet zoveel tijd over om even te relaxen. Toch komt de nodige rust er wel. Dit is er vooral omdat een stedentrip de mogelijkheid geeft om even uit het ‘normale’, dagelijkse leven te stappen. Voor een paar dagen is het leven even anders, met een andere routine en op een andere plek. Dat geeft voor veel mensen al rust. Stedentrips kunnen ook nog eens makkelijker geregeld worden dan vakanties. Denk bijvoorbeeld aan lange weekenden. Dan kan er al een stedentrip gepland worden. Als laatste voordeel van een stedentrip is dat het goedkoper is dan op vakantie gaan. Dit komt natuurlijk mede deels omdat een stedentrip maar een paar dagen is, maar vaak zijn goedkopere hotels ook goed, omdat er niet zo veel tijd in besteed wordt. Allerlei voordelen dus!

Stedentrips naar Italië

Italië wordt al gezien als één van de mooiste landen van Europa. Het heeft alles wat iemand maar zou willen: natuur en bergen; mooie, oude stadjes; genoeg winkels; lekker eten en stranden en water zover als het oog kan zien. Natuurlijk kan het mooie weer niet vergeten worden. Daar wil je toch heen met een stedentrip Italië! Er zijn genoeg steden om te bezoeken. Al deze steden hebben genoeg cultuur, kunst en architectuur om meerdere dagen volledig te vullen. Het leuke hieraan is dat de kosten zo laag kunnen blijven als je maar wil. Architectuur bekijken is namelijk gratis als er niet binnen de gebouwen wordt gegaan! Geniet van de heerlijke Italiaanse keuken, terwijl er geslenterd worden door prachtige steden. Elke stad brengt wel iets unieks met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan Napels en haar catacomben, Venetië en de eindeloze bootjes, Florence met de Basilica di Santa Maria del Fiore of Rome met al haar geschiedenis. Nadat de paar dagen op zijn en er weer genoeg cultuur gezien is, kun je weer naar huis gaan en lekker slapen in eigen bed! Boek dus zeker een stedentrip Rome of naar een andere plek in Italië en geniet!

Geef een reactie