Nieuws

Een geschikte allround fiets voor stad of platteland

Als Nederlanders hebben wij het zeldzame geluk dat we in hét fietsland van de wereld zijn geboren. De kans dat mijn wieg in de Verenigde Staten stond, het land waar men voor elk wissewasje de auto pakt, is ongeveer 20 keer zo groot dan geboren te zijn in Nederland. Dat ik in India het levenslicht zou hebben gezien, is ongeveer 100 keer zo waarschijnlijk als mijn Nederlanderse paspoort. Op de chaotische en drukke wegen van India zou ik me bepaald niet veilig voelen als niet-automobilist (behalve wellicht zittend op een koe). Maar in plaats daarvan woon ik in Nederland. Waar bijna overal aparte wegen voor fietsers zijn aangelegd, waardoor je je als fietser niet tussen de gevaarlijke en stinkende auto's hoeft te begeven. En wat is er heerlijker dan door te polder te trappen, kromgebogen over het stuur tegen de wind, zoals de eenzame fietser van Boudewijn de Groot? Niets, wat mij betreft. In deze blog een pleidooi voor de beste fiets om deze heerlijke bezigheid mee te ondernemen: de transportfiets heren.

De transportfiets: stevig, robuust en geschikt voor alle omgevingen

Een goede fiets om mee door de polder te fietsen, maar ook door de stad of door de Limburgse heuvels, is de transportfiets. De transportfiets is namelijk een goede allround fiets. Hij kan tegen een stootje, wat in de stad wel handig is (waar hij nog wel eens op de grond wil vallen). Vooral de Transportfiets heren is extra robuust, door zijn middelhoge stang in het frame. Ook de transportfiets dames is echter zeer stevig. Bovendien zijn ze door het stuurslot zowel in de grote stad of het verlaten zandpaadje veilig te parkeren. Tegelijk is de transportfiets sportief genoeg om met volle kracht mee door de tegenwind te beuken. Met bagagedragers zowel voor als achterop de fiets, kun je er makkelijk een weekendtas en een tent op bevestigen om een weekend lang mee te fietsen en te kamperen door de Limburgse heuvels. Echt een aanrader hoor!

Bestel nu een transportfiets op Fietsvoordeelshop

Op de website fietsvoordeelshop.nl staat een breed scala aan transportfietsen (en ook andere fietsen) te koop. Als je net zo'n fan van fietsen bent als ik, zou ik je willen aanraden om er eens een kijkje te nemen. Momenteel zijn diverse fietsen afgeprijsd. Wie een fiets op internet bestelt, krijgt hem bovendien gratis bezorgd. Het is echter ook mogelijk om in een fysieke winkel langs te gaan voor een proefrit. Wees een trotse Nederlander en neem de fiets!

 

Geef een reactie