Nieuws

De tijden veranderen en de transportmiddelen veranderen mee

De wereld is veranderd om ons heen zonder dat we het merkten. Waar vroeger alles om efficiëntie door schaalvergroting draaide; het “meer is beter” principe wat transportkosten en productiekosten deed dalen. Tegenwoordig is kleinschaligheid een pré. We hebben nu “print on demand” en zo worden ook vele andere producten pas geproduceerd als ze besteld zijn. Een andere vorm van efficiëntie. Een vorm van efficiëntie die beter bij deze tijd past. Nu weten we dat we het milieu vroeger veel te zwaar hebben belast, grondstoffen hebben misbruikt, vervuiling door fijnstof en fossiele brandstoffen, chemische uitstoot en overproductie heeft onze eigen leefomgeving in een ongezonde milieu vervormd.

De bakwagen in de stedelijke omgeving

Niet alleen de producerende sectoren maar ook de transportsector heeft zich moeten aanpassen aan deze nieuwe voorwaarden en regelgeving. Zo zijn grote opleggers in de stedelijke omgeving een ‘no go’ geworden voor bezorging. Grote opleggers worden alleen nog gebruikt om grootwinkelbedrijven te bevoorraden en de bouwsector te voorzien van materialen. Tegenwoordig zie je meer en meer het soort kleine vrachtwagens, of grote bestelbussen: bakwagens genoemd, in gebruik omdat er meer kleine ladingen de stad in en uit gaan. Omdat deze wagens lichter en wendbaarder zijn passen ze beter in de oude steden, die in principe oorspronkelijk niet op het moderne verkeerd gebouwd zijn. Bovendien zijn bakwagens minder belastend voor het milieu omdat ze minder brandstof gebruiken  en minder fijnstof produceren. Daarnaast zijn bakwagens ook voor kleinere bedrijven een interessante investering om hun transport in eigen hand te kunnen nemen of houden. We zien tegenwoordig ook meer bakwagens rijden omdat de internetbedrijven zo tot aan de voordeur kunnen leveren: een service die het voor consumenten extra aantrekkelijk heeft gemaakt om bij deze bedrijven hun goederen te betrekken. Denk maar aan supermarkten die boodschappen thuis afleveren of witgoed bedrijven die met een bakwagen voorrijden en de bestelde apparatuur nog thuis installeren ook. Zo kan tussenhandel en detailhandel overgeslagen worden, klantvriendelijker een bedrijf gerund worden en toch prijzen laag gehouden worden.

De bakwagen is een betaalbaar transportmiddel wat uw bedrijf kansen biedt om concurrerend in de markt te gaan staan en dat aan de huidige milieueisen voldoet. In de toekomst kunnen deze lichte transportwagens met hoge capaciteit met elektrisch aangedreven motoren worden voorzien zodat ons milieu weer een stukje verder ontlast kan worden.
 

Geef een reactie